fbpx
Frequente reizigersLVNLNieuwsSchiphol Airport

LVNL: beperkingen baangebruik Schiphol opgeheven

Vanuit Luchtverkeersleiding Nederland ((LVNL) gelden geen beperkingen meer voor het baangebruik op luchthaven Schiphol. De introductie van de zogenoemde Electronic Flight Strips is afgerond.

Veranderingen 

Dat meldt LVNL. Het vervangen van papieren strippen door de digitale variant was een van de grootste veranderingen op de torens ooit voor de luchtverkeersleiders. Als gevolg van de invoering van het nieuwe systeem, golden beperkingen voor het baangebruik.

Vertragingen

Die beperkingen hebben geleid tot vertragingen voor het vliegverkeer. Sinds zaterdag behoren die volgens LVNL tot het verleden. “We hebben er alles aan gedaan om de overlast zoveel mogelijk te beperken; zowel voor de omgeving als voor de vliegtuigmaatschappijen en de passagiers”, aldus de organisatie. LVNL koos ervoor het baangebruik te beperken, zodat de verkeersleiders konden wennen aan het nieuwe systeem.

Verbouwing 

De ‘transitie’ van papier naar digitaal is ‘veilig en succesvol’ verlopen. “Het nieuwe systeem biedt de basis voor verdere innovaties zoals extra veiligheidsvangnetten en de mogelijkheid tot integratie van nieuwe technologieĂ«n.”  De overgang naar EFS maakt onderdeel uit van de grootscheepse verbouwing van de torens op Schiphol-centrum. Deze gaat nu de laatste fase in. “De laatste nieuwe werkplekken in de binnenring worden naar verwachting eind juni opgeleverd.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button