Frequente reizigerLVNLNieuwsSchiphol Airport

LVNL: beperkingen baangebruik Schiphol opgeheven

Vanuit Luchtverkeersleiding Nederland ((LVNL) gelden geen beperkingen meer voor het baangebruik op luchthaven Schiphol. De introductie van de zogenoemde Electronic Flight Strips is afgerond.

Veranderingen 

Dat meldt LVNL. Het vervangen van papieren strippen door de digitale variant was een van de grootste veranderingen op de torens ooit voor de luchtverkeersleiders. Als gevolg van de invoering van het nieuwe systeem, golden beperkingen voor het baangebruik.

Vertragingen

Die beperkingen hebben geleid tot vertragingen voor het vliegverkeer. Sinds zaterdag behoren die volgens LVNL tot het verleden. “We hebben er alles aan gedaan om de overlast zoveel mogelijk te beperken; zowel voor de omgeving als voor de vliegtuigmaatschappijen en de passagiers”, aldus de organisatie. LVNL koos ervoor het baangebruik te beperken, zodat de verkeersleiders konden wennen aan het nieuwe systeem.

Verbouwing 

De ‘transitie’ van papier naar digitaal is ‘veilig en succesvol’ verlopen. “Het nieuwe systeem biedt de basis voor verdere innovaties zoals extra veiligheidsvangnetten en de mogelijkheid tot integratie van nieuwe technologieën.”  De overgang naar EFS maakt onderdeel uit van de grootscheepse verbouwing van de torens op Schiphol-centrum. Deze gaat nu de laatste fase in. “De laatste nieuwe werkplekken in de binnenring worden naar verwachting eind juni opgeleverd.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close