AirbusAirlinesNieuwsProfessionalRoutesTrans-AtlantischVliegtuigtype & -bouwer

‘TAP vliegt als eerste met A321LR Atlantische Oceaan over’

TAP Air Portugal is de eerste luchtvaartmaatschappij die met een Airbus A321LR (Long Range) over de Atlantische Oceaan is gevlogen, zo meldt Aerotelegraph.

Eerste

De eerste vlucht over de Atlantische Oceaan met een A321LR is een feit. TAP vloog op 1 juni van Porto naar New York Newark. Het vliegtuig, met de naam Agostinho da Silva en registratie CS-TXA, vertrok als vlucht TP213 met 128 passagiers aan boord naar ‘The Big Apple’. Begin april nam TAP het toestel in ontvangst, dat plaats biedt aan 171 passagiers, waarvan 16 in business, 48 in premium economy en 107 in economy.

Routes

Andere routes waar TAP de A321LR op wil inzetten zijn naar Boston, Montreal en Washington. Ook Braziliaanse bestemmingen zoals Fortaleza en Salvador worden genoemd.

A321LR

De A321LR heeft ruimte voor maximaal 240 passagiers doordat de deuren anders geplaatst zijn. Ook heeft het toestel de ruimste romp van Airbus’ narrow body-toestellen. Het vliegtuig kan met een maximaal gewicht van 97 ton opstijgen en door een derde brandstoftank wordt actieradius verhoogt naar 4000 nautische mijlen (7408 kilometer). De Israëlische airline ARKIA nam afgelopen november de eerste A321LR in ontvangst.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close