fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOpmerkelijkRoutes en Bestemmingen

British Airways zet Boeing 747’s in op binnenlandse routes

British Airways (BA) zet volgens het boekingssysteem op 25 augustus, eenmalig enkele Boeing 747-400’s in op binnenlandse routes in het Verenigd Koninkrijk.

Jubileumjaar

De 747’s die British Airways op de routes inzet, zijn naar alle waarschijnlijkheid diegene met een speciale livery om het jubileumjaar van de maatschappij te vieren. Op 25 augustus voerde de voorloper van BA; Aircraft, Transport and Travel Limited (AT&T) ‘s werelds eerste dagelijkse internationale lijnvlucht uit tussen Londen en Parijs.

Routes

Volgens het systeem zullen de Boeing 747-400’s ingezet worden op de volgende routes, allemaal vertrekkende vanaf Londen Heathrow:

  • Londen Heathrow – Glasgow, vertrek om 12:00 uur lokale tijd
  • Londen Heathrow – Manchester, vertrek om 10:10 uur lokale tijd
  • Londen Heathrow – Newcastle, vertrek om 09:20 uur lokale tijd

Boeing 747

De Boeing 747’s zullen nog tot begin 2024 door British Airways worden ingezet, daarna zullen ze uit de vloot van BA verdwijnen. De Britse flagcarrier is op dit moment de grootste gebruiker van het toestel met 34 exemplaren in actieve dienst. De laatste jaren worden er al vliegtuigen afgestoten. De maatschappij heeft in totaal 67 Jumbo’s gehad.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button