AirlinesBoeing 747Frequente reizigerNieuwsOpmerkelijkRoutes

British Airways zet Boeing 747’s in op binnenlandse routes

British Airways (BA) zet volgens het boekingssysteem op 25 augustus, eenmalig enkele Boeing 747-400’s in op binnenlandse routes in het Verenigd Koninkrijk.

Jubileumjaar

De 747’s die British Airways op de routes inzet, zijn naar alle waarschijnlijkheid diegene met een speciale livery om het jubileumjaar van de maatschappij te vieren. Op 25 augustus voerde de voorloper van BA; Aircraft, Transport and Travel Limited (AT&T) ‘s werelds eerste dagelijkse internationale lijnvlucht uit tussen Londen en Parijs.

Routes

Volgens het systeem zullen de Boeing 747-400’s ingezet worden op de volgende routes, allemaal vertrekkende vanaf Londen Heathrow:

  • Londen Heathrow – Glasgow, vertrek om 12:00 uur lokale tijd
  • Londen Heathrow – Manchester, vertrek om 10:10 uur lokale tijd
  • Londen Heathrow – Newcastle, vertrek om 09:20 uur lokale tijd

Boeing 747

De Boeing 747’s zullen nog tot begin 2024 door British Airways worden ingezet, daarna zullen ze uit de vloot van BA verdwijnen. De Britse flagcarrier is op dit moment de grootste gebruiker van het toestel met 34 exemplaren in actieve dienst. De laatste jaren worden er al vliegtuigen afgestoten. De maatschappij heeft in totaal 67 Jumbo’s gehad.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/