fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Brussels Airlines breidt netwerk uit met Spaanse stad

Brussels Airlines zal met ingang van volgend jaar februari haar netwerk uitbreiden met een nieuwe bestemming, namelijk de Spaanse stad Valencia, zo meldt de dochtermaatschappij van Lufthansa.

Valencia

Vanaf 17 februari volgend jaar vliegt Brussels Airlines vier keer per week naar de Spaanse havenstad Valencia. De vluchten die op maandag, woensdag, vrijdag en zondag vanaf Brussels Airport zullen vertrekken, worden door de Belgische maatschappij met Airbus A319’s en A320’s uitgevoerd. Valencia wordt daarmee de 16e bestemming in Spanje voor Brussels Airlines.

Optimalisatie

Daarnaast meldt de maatschappij dat het bezig is haar bestaande netwerk te optimaliseren. Daardoor wordt er vaker gevlogen naar Alicante, Billund, Faro en Hurghada. Naar Alicante wordt vier keer in plaats van drie keer per week gevlogen, naar Billund 18 keer per week, naar Faro twee keer per week en naar Hurghada drie keer per week.

Eurowings

Brussels Airlines is een dochtermaatschappij van Lufthansa. De moedermaatschappij heeft besloten dat alle nieuwe vliegtuigen voor de Belgische maatschappij voortaan in een Eurowings-livery worden geleverd. Hiermee wordt er een nieuwe stap gezet in de integratie van de Belgische airline in het Duitse Lufthansa-concern. De toestellen met de Eurowings-livery zullen wel onder de AOC van Brussels Airlines vliegen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button