fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Delta breekt dagrecord aantal vervoerde passagiers

Delta Air Lines heeft de resultaten voor de maand mei bekend gemaakt, daarin staat dat de maatschappij het dagrecord voor aantal vervoerde passagiers verbroken heeft.

Dagrecord

Dat dagrecord werd op 24 mei verbroken; op die dag vlogen er 666.769 mensen met Delta naar hun bestemming. Ook over de hele maand mei genomen werd het record qua aantal vervoerde passagiers verbroken; Delta vloog namelijk 18,1 miljoen mensen van A naar B, een stijging van 7,6 procent in vergelijking met vorig jaar mei.

Stijging

Het aantal gevlogen kilometers met betalende passagiers steeg met 7 procent naar zo’n 33,7 miljoen kilometer. De vliegtuigen van Delta zaten in mei voor 87,6 procent vol, een stijging van 1,3 procentpunt ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

10 jaar

KLM maakte gisteren bekend dat Delta en de Nederlandse maatschappij deze maand 10 jaar samenwerken. Door deze samenwerking kan Delta, ondanks dat Schiphol op slot zit, toch nog groeien op de Amsterdamse luchthaven. Dat komt doordat de Amerikaanse maatschappij slots krijgt van KLM.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button