fbpx
AirbusAirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Na TAP vliegt ook Aer Lingus met A321LR naar Amerika

Aer Lingus zal, na TAP als eerste maatschappij met een Airbus A321neoLR de Atlantische Oceaan is overgestoken, deze zomer ook met een langeafstandsvariant van de A321neo naar Amerika vliegen, zo blijkt uit het boekingssysteem van de Ierse maatschappij.

Amerika

Aer Lingus zal met ingang van 2 augustus met een Airbus A321neoLR (Long Range) vanuit Dublin naar vier verschillende steden in de Verenigde Staten vliegen. Op 2 augustus trapt Aer Lingus af met Hartfort, gevolgd door Washington eind oktober, Philadelphia vanaf 1 november en New York tussen 13 februari en 10 maar volgend jaar.

Levering

Normaal gezien zou Aer Lingus dit jaar drie Airbus A321LR’s ontvangen, gevolgd door vijf in 2020, vier in 2021, één in 2022 en één in 2023, maar wegens problemen bij Airbus is een deel van de levering uitgesteld. De huidige 757’s worden in 2020 uitgefaseerd. De A330-vloot wordt ook verder uitgebreid tot zestien vliegtuigen in 2023.

TAP

TAP Air Portugal vloog afgelopen weekend als eerste maatschappij met een A321neoLR de Atlantische Oceaan over. Die vlucht vertrok uit Porto en eindigde op de luchthaven van Newark in New York.

A321neoLR

De A321neoLR heeft ruimte voor maximaal 240 passagiers doordat de deuren anders geplaatst zijn. Ook heeft het toestel de ruimste romp van Airbus’ narrow body-toestellen. Het vliegtuig kan met een maximaal gewicht van 97 ton opstijgen en door een derde brandstoftank wordt actieradius verhoogt naar 4000 nautische mijlen (7408 kilometer). De Israëlische airline ARKIA nam afgelopen november de eerste A321LR in ontvangst.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button