fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNieuws

Ook SAS stopt met tax-free shoppen aan boord

SAS Scandinavian Airlines stopt met het aanbieden van tax-free producten aan boord, dit levert volgens de maatschappij gewichtsvermindering op, wat weer voor minder CO2-uitstoot zorgt, aldus SAS.

Stoppen

SAS zal met ingang van de herfst stoppen met het verkopen van belastingvrije producten aan boord van hun vliegtuigen. De belangrijkste reden is de gewichtsvermindering, waardoor de toestellen minder brandstof hoeven te verbruiken en daardoor minder CO2 uitstoten.

Shoppen

Ook merkt SAS dat passagiers niet meer veel shoppen aan boord van de vliegtuigen en het ‘winkelgedrag van de reizigers is veranderd.’ Een tendens die KLM ook ziet op haar toestellen, waardoor de Nederlandse maatschappij in maart al aankondigde in juli te stoppen met het tax-free shoppen tijdens vluchten.

Duurzaamheid

Tijdens de presentatie van het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar vertelde SAS-ceo Rickard Gustafson dat de focus van de maatschappij moet liggen bij het verbeteren van de efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid van de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button