AirlinesInnovatieKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalToekomst NL luchtvaartVideoVliegtuigtype & -bouwer

Zo ziet het nieuwe vliegtuig van KLM en TU Delft eruit | Video

KLM en TU Delft werken aan een nieuw vliegtuigconcept dat een stuk zuiniger moet worden dan bijvoorbeeld de huidige Airbus A350, deze video toont hoe het toestel eruit komt te zien.

V

Kenmerkend voor het toestel is de V-vorm, waarin de cabine voor de passagiers en bemanning, het vrachtgedeelte en de brandstoftanks in de vleugels zijn geïntegreerd. 

Zuiniger

Door de vorm en gewichtsbesparingen moet het vliegtuig een stuk zuiniger zijn dan de bestaande verkeersvliegtuigen. Ten opzichte van de A350 verbruikt het toestel zo’n 20 procent minder brandstof, verwacht men. In eerste instantie wordt het vliegtuig gebouwd voor verbrandingsmotoren die op kerosine draaien. In de toekomst kan dit op een hybride-concept worden aangepast.

Prototype

Het ontwerp van de zogenoemde Flying-V is in een vergevorderd stadium. Al in oktober moet volgens de planning een prototype worden gepresenteerd. Tijdens de KLM Experience Dagen, in het kader van de 100e verjaardag van de maatschappij, zal het prototype worden gepresenteerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close