fbpx
Air FranceAir France-KLMAirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersNieuws

Air France doet wegwerpplastic in de ban

Air France zal tegen het einde van dit jaar artikelen gemaakt van wegwerpplastic in de ban doen, zo meldt de Franse luchtvaartmaatschappij.

Ton

Volgens Air France zal tegen het einde van dit jaar zo’n 1.300 ton wegwerpplastic in de ban gedaan worden. Dat gewicht staat gelijk aan zo’n 210 miljoen producten, zoals roerstaafjes, bekertjes en plastic bestek. Die wegwerpartikelen zullen worden vervangen door producten gemaakt van duurzame materialen.

Vervangen

Zo zal Air France 100 miljoen plastic bekertjes vervangen door papieren bekertjes, 85 miljoen plastic bestekstukken voor duurzaam bestek en 25 miljoen plastic roerstaafjes voor houten stokjes.

Eerste

Op 5 juni van dit jaar werd de eerste Air France-vlucht, AF378, zonder wegwerpplastic aan boord uitgevoerd van Parijs naar Detroit met een Boeing 787-9 Dreamliner.

Duurzaamheid

Air France-KLM is als luchtvaartcombinatie bezig met het verduurzamen van de operaties, zo blijkt uit het duurzaamheidsrapport van het concern. Het niet meer gebruiken van wegwerpplastic-artikelen past in het rijtje van duurzame maatregelen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button