fbpx
NieuwsProfessionalVeiligheid

Belgische luchtverkeersleiding handelt 1,1 miljoen vluchten af

De Belgische luchtverkeersleiding, Skeyes genaamd, heeft in 2018 in totaal 1,1 miljoen vluchten afgehandeld, een stijging van 2,4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, zo meldt Skeyes.

2018

In 2018 zorgden de mannen en vrouwen van Skeyes dat er 1.101.145 vluchten veilig door het Belgische luchtruim vlogen. Van de vluchten waren er 98,3 procent op tijd, wat neerkomt op een gemiddelde vertraging van 6,6 seconden per vlucht of 0,11 minuut per vlucht. De Nederlandse luchtverkeersleiding staat in Europa qua stiptheid bovenaan met 0,04 minuut vertraging per vlucht, oftewel een gemiddelde vertraging van 2,4 seconden per vlucht.

Luchthavens

Kijkende per luchthaven noteren de vluchten op Brussels Airport de hoogste vertraging met 51 seconden vertraging per vlucht, gevolgd door de luchthavens van Luik, Charleroi, Antwerpen en Oostende met respectievelijk 6 seconden, 4,8 seconden, 1,2 seconden en 0,6 seconden vertraging. Bij de Belgische luchtverkeersleiding werken er 872 personen, waarvan 27 luchtverkeersleiders vorig jaar hun opleiding hadden afgerond en in dienst traden en 28 kandidaat-verkeersleiders de opleiding zijn gestart.

Bewogen

Het waren bewogen maanden in het begin van dit jaar voor de luchtverkeersleiding in België. Er werden vele stakingen en werkonderbrekingen gehouden om de hoge werkdruk, onderbemanning en ‘gebrekkige veiligheidscultuur‘ aan te kaarten. Door die onregelmatigheden daagden Brussels Airlines, Brussels Airport en Tuifly de verkeersleiding voor de rechter.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button