fbpx
MilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Nederlandse Apaches aan de grond gehouden

De Nederlandse Apache gevechtshelikopters worden door het Defensie Helikopter Commando voorlopig aan de grond gehouden. Dit heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Staartrotor

Alle vluchten zijn tijdelijk opgeschort, omdat tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de Boeing AH-64 een probleem aan de staartrotor is ontdekt. Wat exact het probleem is en welke gevolgen dit heeft, wordt momenteel onderzocht. Het stilleggen van vliegprogramma’s is een gebruikelijke maatregel bij dit soort constateringen, zo meldt Defensie.

Oefening

Deze week zouden Apache helikopters deelnemen aan de oefening ‘Purple Windmill’ in het laagvlieggebied Maas Waal. Er zou geoefend gaan worden met Franse en Deense grondtroepen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button