fbpx
MilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Nederlandse Apaches aan de grond gehouden

De Nederlandse Apache gevechtshelikopters worden door het Defensie Helikopter Commando voorlopig aan de grond gehouden. Dit heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Staartrotor

Alle vluchten zijn tijdelijk opgeschort, omdat tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de Boeing AH-64Ā een probleem aan de staartrotor is ontdekt. Wat exact het probleem is en welke gevolgen dit heeft, wordt momenteel onderzocht. Het stilleggen van vliegprogramma’s is eenĀ gebruikelijke maatregel bij dit soort constateringen, zo meldt Defensie.

Oefening

Deze week zouden Apache helikopters deelnemen aan de oefening ‘Purple Windmill’ in het laagvlieggebied Maas Waal. Er zou geoefend gaan worden met Franse en Deense grondtroepen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button