fbpx
AirlinesDuurzaamheidNieuwsProfessional

Ryanair geeft maandelijkse update CO2-uitstoot

Ryanair geeft met ingang van vandaag een maandelijkse update waarin de Ierse prijsvechter aangeeft hoeveel CO2 de vloot heeft uitgestoten, zo meldt de low-cost maatschappij.

CO2

In de afgelopen maand mei heeft de Ierse prijsvechter in totaal 1,157 kiloton aan CO2 geproduceerd over 17.529.000 gevlogen kilometer. In mei vervoerde Ryanair 14,1 miljoen passagiers, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 66 gram per passagier per kilometer. Daarmee ligt, volgens de berekening van Ryanair, de Ierse maatschappij op kop met de minste CO2-uitstoot per persoon per kilometer van verschillende airlines.

Uitstoot

Volgens een schema uit het jaarrapport van Ryanair staan de Ieren bovenaan met een emissie van 66 gram per passagierskilometer gevolgd door easyJet met een CO2-uitstoot van tussen de 70 en 79 gram per passagierskilometer. Lufthansa bungelt onderaan met een uitstoot van 120+ gram CO2-emissie per passagierskilometer.

Vermindering

Ryanair geeft aan in de laatste 10 jaar een vermindering van 18 procent in CO2-uitstoot te hebben bewerkstelligd. Met de komst van de Boeing 737 MAX-toestellen voor Ryanair moet die uitstoot, per passagier, nog lager worden. Tussen dit jaar en 2024 zal Ryanair 210 van de nieuwe 737’s in ontvangst nemen.

Vertraging

De eerste levering is echter door de MAX-problemen vertraagd, waardoor Ryanair pas in 2021 ‘echte kostenvoordelen’ door de vliegtuigen verwacht te zien. De MAX’s voor de Ierse prijsvechter hebben ruimte voor ‘4 procent meer stoelen, zijn 16 procent zuiniger dan de huidige 737’s en produceren 40 procent minder geluid’, aldus Ryanair.

Passagiers

In mei vervoerde Ryanair 14,1 miljoen passagiers, een stijging van 13 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen werd Laudamotion nog niet meegerekend, die goed is voor 600.000 vervoerde passagiers. De vliegtuigen van Ryanair zaten voor 96 procent vol. Er werden afgelopen maand bijna 78.000 vluchten uitgevoerd door de Ierse prijsvechter.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button