737 MAXNieuwsProfessional

‘Uit enquête blijkt dat imagoschade MAX meevalt’

Uit een enquête die door investeringsbureau UBS is afgenomen, blijkt de imagoschade voor de Boeing 737 MAX mee te vallen, zo melden verschillende media.

Enquête

Uit de enquête zou blijken dat 8 procent van de meer dan duizend ondervraagden nooit meer in een MAX zal stappen. Als de boekingsgewoonten van de respondenten worden meegenomen blijkt het nog maar uit 3 procent van de ondervraagden te gaan.

Maanden

Verder kwam uit het onderzoek dat bij 60 procent van de ondervraagden de twijfel over de veiligheid van het vliegtuig af zou nemen, als de 737 MAX langer dan een half jaar zonder problemen vluchten heeft uitgevoerd.

Korte termijn

Op korte termijn zal Boeing de gevolgen van de twee crashes met de MAX nog wel voelen. 70 Procent van de respondenten gaf aan op dit moment twijfels te hebben over de veiligheid van het vliegtuig. Daarnaast zegt 20 procent van de ondervraagden in de eerste zes maanden nadat de MAX weer mag vliegen niet in het vliegtuig zou stappen.

Grond

De 737 MAX-toestellen worden wereldwijd aan de grond gehouden nadat er binnen korte tijd twee toestellen crashten in Indonesië en Ethiopië door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus automatisch naar beneden bleef duwen. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/