fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Vergevorderde overnamegesprekken Bombardier CRJ-programma’

De Canadese vliegtuigbouwer Bombardier en het Japanse Mitsubishi Heavy Industries zijn in vergevorderde gesprekken met betrekking tot het CRJ-programma van Bombardier, zo meldt The Air Current op basis van bronnen.

Gesprekken

Volgens de bronnen zouden Bombarier en Mitsubishi in vergevorderde en exclusieve gesprekken zijn om het CRJ-programma van de Canadese vliegtuigproduct over te nemen. Eerder sprak Bombardier met andere geïnteresseerden, maar richt zich nu enkel op Mitsubishi. Volgens de bronnen zou het zelfs mogelijk zijn dat tijdens de Air Show van Parijs, beginnend op 17 juni, het overnamenieuws naar buiten wordt gebracht.

Rechter

Het is opvallend dat Bombardier met Mitsubishi rond de tafel zit, omdat het vorig jaar de Japanners nog voor de rechter daagde wegens beschuldiging van het stelen van bedrijfsgeheimen, door het in dienst nemen van ex-werknemers van Bombardier. Mitsubishi is al jaren bezig met de certificering van een eigen toestel; de Mitsubishi Regional Jet.

Bombardier

Bombardier is al een tijdje bezig de luchtvaartactiviteiten te verminderen of aan te passen. Zo brengt de vliegtuigbouwer de fabrieken in Canada, Mexico en de Verenigde Staten onder in één nieuw bedrijf: Bombardier Aviation. Daardoor moeten twee fabrieken in Marokko en Noord-Ierland dicht. Met de stap moet de organisatie ‘beter en meer gefocust’ worden.

Overname

Eerder werd het einde van de Q400 versneld aangekondigd. De CSeries, ooit in de markt gezet als een grote concurrent voor Embraer, werd vorig jaar al verkocht aan Airbus. Sindsdien gaat het toestel door het leven als de A220.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button