fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Verschillende airlines schrappen tijdelijk vluchten naar Soedan

Turkish Airlines, Emirates en EgyptAir annuleren tijdelijk vluchten naar Khartoem, de hoofdstad van Soedan, wegens de onrusten in het land, zo melden verschillende Turkse media.

Schrappen

Turkish Airlines heeft besloten om op 4 en 5 juni geen vluchten uit te voeren naar de Soedanese hoofdstad Khartoem. Afhankelijk van de onrust in het land zal de maatschappij kijken of er de komende dagen meer vluchten geschrapt zullen worden, of dat de route weer volgens schema gevlogen zal worden.

Andere

Ook andere maatschappijen hebben hun vluchten naar Soedan tijdelijk opgeschort, zo vliegen EgyptAir en Emirates niet naar Khartoum maar houden ze wel ‘de situatie nauwlettend in de gaten.’ Zodra de situatie verbeterd zullen de vluchten weer uitgevoerd worden.

Onrust

Op 11 april werd er een militaire coup gepleegd, waarna er in het land massa-demonstraties op gang kwamen. Deze demonstraties zijn de laatste dagen door de machthebbende militairen hardhandig de kop ingeduwd. Volgens bronnen zou het aantal omgekomen demonstranten inmiddels opgelopen zijn naar 60 personen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button