AirlinesEindhoven AirportFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesVliegvelden

Wizz Air verdubbelt aantal vluchten tussen Wenen en Eindhoven

De Hongaarse prijsvechter Wizz Air breidt de activiteiten op het vliegveld van Wenen uit, waaronder het verdubbelen van het aantal vluchten tussen Wenen en Eindhoven, zo meldt de low-cost maatschappij.

Eindhoven

Met de komst van een zesde vliegtuig op de Wizz Air-basis op het vliegveld van Wenen, worden de activiteiten en netwerk van de prijsvechter uitgebreid. Een van die activiteiten is het verdubbelen van het aantal vluchten van de Oostenrijkse hoofdstad naar Eindhoven. Nu gebeurt dit nog twee keer per week, op maandag en vrijdag, maar zal tegen het einde van dit jaar verdubbeld worden.

Routes

Het zesde Wizz-toestel, dat halverwege december op de Weense basis gestationeerd zal worden, wordt een Airbus A321. Met de komst van het toestel worden er zes nieuwe bestemmingen aan het netwerk toegevoegd. Zo wordt er vanaf 28 oktober naar Chisinau gevlogen, en in de loop van december naar Oslo, Alicante, Bremen, Napels en Porto. Ook wordt de frequentie van vluchten naar Tel Aviv opgeschroefd van zeven naar negen vluchten per week. Vanaf december vliegt Wizz vanuit Wenen naar 38 bestemmingen in 23 landen.

Ryanair

Laudamotion, dat sinds 29 januari van dit jaar volledig in handen van Ryanair is, vliegt vanaf oktober ook vanuit Wenen naar Eindhoven. Het is opmerkelijk dat Laudamotion tussen Wenen en Eindhoven gaat vliegen en niet Ryanair een nieuwe route toevoegt naar Eindhoven. Vorig jaar sloten de Ieren de basis op de Eindhovense luchthaven wegens bedrijfseconomische redenen

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/