fbpx
BoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Afwijking motor zorgt voor uitstel eerste 777X-vlucht’

Een afwijking in de General Electric GE9X-motor die de Boeing 777X zou moeten aandrijven, heeft voor uitstel van eerst vlucht gezorgd, zo meldt Aviation Daily.

Afwijking

Tijdens het uitvoeren van verschillende tests aan de motor, voordat de GE9X aan Boeing geleverd wordt, is er een afwijking gevonden. Hierdoor willen de Amerikaanse vliegtuigbouwer en de motorbouwer bij de motor aanpassingen doorvoeren, voordat deze gebruikt zal worden tijdens de eerste vlucht van de 777X.

Uitstel

In eerste instantie zou de eerste testvlucht eind juni plaatsvinden, namelijk op de 26e. Nu wordt deze datum naar een later tijdstip verschoven. Toch ligt het productieproces van het vliegtuig op schema, om in het jaar 2020 door luchtvaartmaatschappijen in gebruik te worden genomen. 

Vier

In totaal heeft Boeing nu vier 777X-toestellen geproduceerd. De eerste twee 777X-testvliegtuigen hebben de fabriek in Seattle verlaten en zijn bezig met geïntegreerde systeemtests op de grond, terwijl de andere twee testvliegtuigen in de eindmontage zitten, aldus Boeing-ceo Dennis Muilenburg.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button