AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A321neo voor La Compagnie vliegt oceaan over

De eerste Airbus A321neo voor de Franse maatschappij La Compagnie, die enkel business class-vluchten uitvoert, is voor het eerst de Atlantische Oceaan overgestoken, zo meldt Airbus.

Eerste

De eerste A321neo voor La Compagnie is voor het eerst van Parijs Orly naar New York Newark gevlogen. Met ingang van 6 juni zullen deze business class-vluchten mede door de nieuwe Airbus worden uitgevoerd. De Franse maatschappij heeft nog twee A321neo’s in het bestellingenboek van de Europese vliegtuigbouwer staan.

Business class

De inrichting van het vliegtuig bestaat uit 76 stoelen die ook volledig platgelegd kunnen worden. Ook beschikken de passagiers over internet. Het toestel wordt aangedreven door CFM International LEAP 1A-motoren en zal op de Air Show van Parijs te bezichtigen zijn.

©Airbus

La Compagnie

Op 4 juni 2014 startte de Franse maatschappij als een ‘exclusieve, business class boutique airline’ en vliegt tussen Parijs en New York. De vloot bestaat uit twee Boeing 757-200’s van gemiddeld 22,2 jaar oud en de nieuwe Airbus A321neo.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button