AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste A321neo voor La Compagnie vliegt oceaan over

De eerste Airbus A321neo voor de Franse maatschappij La Compagnie, die enkel business class-vluchten uitvoert, is voor het eerst de Atlantische Oceaan overgestoken, zo meldt Airbus.

Eerste

De eerste A321neo voor La Compagnie is voor het eerst van Parijs Orly naar New York Newark gevlogen. Met ingang van 6 juni zullen deze business class-vluchten mede door de nieuwe Airbus worden uitgevoerd. De Franse maatschappij heeft nog twee A321neo’s in het bestellingenboek van de Europese vliegtuigbouwer staan.

Business class

De inrichting van het vliegtuig bestaat uit 76 stoelen die ook volledig platgelegd kunnen worden. Ook beschikken de passagiers over internet. Het toestel wordt aangedreven door CFM International LEAP 1A-motoren en zal op de Air Show van Parijs te bezichtigen zijn.

©Airbus

La Compagnie

Op 4 juni 2014 startte de Franse maatschappij als een ‘exclusieve, business class boutique airline’ en vliegt tussen Parijs en New York. De vloot bestaat uit twee Boeing 757-200’s van gemiddeld 22,2 jaar oud en de nieuwe Airbus A321neo.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/