fbpx
AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersNieuws

Lufthansa-passagier verbruikt 3,65 liter kerosine per 100 kilometer

Gemiddeld verbruikt een Lufthansa-passagier 3,65 liter kerosine op een afstand van 100 kilometer. Dat meldt de Lufthansa Groep in haar duurzaamheidsverslag over het afgelopen jaar.

Passagier

Het gemiddelde is genomen over het passagiersvervoer van alle airlines die onder de Lufthansa Groep vallen; Lufthansa, Eurowings, Brussels Airlines, Swiss en Austrian. Volgens Lufthansa is het verbruik per passagier niet eerder zo laag geweest.

Brandstof

Ten opzichte van een jaar eerder is het een verbetering van 0,8 procent. Sinds 1994 is het brandstofverbruik van de Duitse luchtvaartgroep met 30 procent verlaagd. Het efficiëntere gebruik van brandstof is te danken een vlootvernieuwing enerzijds en anderzijds aan projecten die het verbruik terugdringen. 

Vlootvernieuwing 

Voor verdere vlootvernieuwing bestelde Lufthansa in maart veertig Boeing 787-9’s en A350-900’s. In totaal heeft de groep bestellingen uitstaan voor 210 nieuwe toestellen die tot 2027 geleverd worden. “In de zomer van 2020 krijgen we de eerste Boeing 777-9, als één van de eerste airlines in de wereld.” In totaal heeft de Lufthansa Groep twintig van deze ‘bijzonder efficiënte langeafstandsvliegtuigen’ besteld. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button