fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersInnovatieNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Schiphol wordt proeftuin voor TU Delft

De luchthavens Schiphol, Rotterdam Airport, Eindhoven en Lelystad worden proeftuinen voor de faculteit Industrieel Ontwerp (IO) van de TU Delft. Schiphol Group en de technische universiteit hebben daar een samenwerkingsovereenkomst voor gesloten.

Reiziger

Dat heeft Schiphol bekendgemaakt. De ‘beleving van de reiziger en het proces op de luchthaven’ staan daarbij centraal. Het luchthavenbedrijf en de universiteit willen ‘op een creatieve manier innovatieve producten en diensten sneller ontwikkelen en problemen oplossen’.

Laboratorium 

“De faculteit IO van de TU Delft biedt en ontwikkelt kennis op het gebied van strategisch design, Schiphol biedt een levend laboratorium aan op de luchthavens”, aldus Schiphol. De komende vijf jaar zullen veertig afstuderende studenten en promovendi van de TU op de luchthavens van de Schiphol Group aan de slag gaan. 

Duurzaamheid

Behalve het bedenken van innovaties en het oplossen van problemen ten behoeve van de reiziger en de operatie, wordt ook wetenschappelijke kennis ontwikkeld op het gebied van mobiliteit. Schiphol en de TU Delft werken al langer samen, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid. 

Terminal 

De TU Delft en Schiphol werken samen ook aan nieuwe ‘innovatieve’ bewegwijzering voor de nieuw te bouwen pier en terminal op de Amsterdamse luchthaven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button