fbpx
AirlinesDuurzaamheidNieuwsProfessional

United voert ‘milieuvriendelijkste vlucht ter wereld’ uit

United Airlines heeft naar eigen zeggen ‘de milieuvriendelijkste vlucht ter wereld’ uitgevoerd met biobrandstof en recyclebare producten aan boord, zo meldt de Amerikaanse maatschappij.

Biobrandstof

Tijdens de vlucht, waarbij een Boeing 737-900ER vanuit Chicago vertrok naar Los Angeles, werd een mix gebruikt van 30 procent biobrandstof en 70 procent gewone kerosine. Hierdoor worden de broeikasgassen met zo’n 60 procent gereduceerd, aldus United.

Recycle

Passagiers kregen eten en drinken in recyclebare bakjes en bekers, waaronder een testbeker van recyclebaar papier voor hete dranken. Ook roerstaafjes en prikkertjes zijn gemaakt van bamboe en niet meer van plastic. Ook de papieren bandjes rond het bestek zijn vervangen voor een meer ecologisch alternatief.

Duurzaam

Luchtvaartmaatschappijen nemen steeds meer initiatieven met betrekking tot duurzaamheid. Zo doet, onder andere, Air France al het wegwerpplastic in de ban en bouwt KLM een nieuwe fabriek in Nederland voor biobrandstof.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button