CO2DuurzaamheidNieuwsProfessionalVliegvelden

Weeze Airport heeft CO-neutraliteitsdoel gehaald

Weeze Airport heeft haar CO-neutraliteitsdoel in 2018 gehaald. Door middel van twee parken met zonnepanelen werd er meer energie opgewekt dan verbruikt, zo meldt het Duitse vliegveld, net over de Nederlandse grens.

Doel

Met behulp van 75.000 zonnepanelen werd er vorig jaar op Weeze Airport exact 19.654.013 kwh hernieuwbare energie opgewerkt. Het vliegveld verbruikte daarentegen 5.845.921 kwh aan energie. Daarmee werd het CO-neutraliteitsdoel behaald. Ook met de fossiele brandstoffen die de luchthaven verbruikt ter verwarming en aandrijving van de voertuigen, blijft het doel behaald, aldus de Duitse luchthaven.

Initiatieven

Naast het opwekken van energie door middel van de zonnepanelen, blijft het vliegveld groene initiatieven implementeren, zoals het vervangen van de verlichting van de apron als van de terminal voor LED-lampen. Daarnaast zal in de zomer niet de gehele terminal gekoeld worden door airco’s, om zo ook de CO2-uitstoot te verminderen.

Zonnepanelen

Groningen Airport Eelde is bezig met het bouwen van een zonnepark en Eindhoven Airport heeft ook al 10.040 zonnepanelen op het vliegveld staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button