CO2DuurzaamheidNieuwsProfessionalVliegvelden

Weeze Airport heeft CO-neutraliteitsdoel gehaald

Weeze Airport heeft haar CO-neutraliteitsdoel in 2018 gehaald. Door middel van twee parken met zonnepanelen werd er meer energie opgewekt dan verbruikt, zo meldt het Duitse vliegveld, net over de Nederlandse grens.

Doel

Met behulp van 75.000 zonnepanelen werd er vorig jaar op Weeze Airport exact 19.654.013 kwh hernieuwbare energie opgewerkt. Het vliegveld verbruikte daarentegen 5.845.921 kwh aan energie. Daarmee werd het CO-neutraliteitsdoel behaald. Ook met de fossiele brandstoffen die de luchthaven verbruikt ter verwarming en aandrijving van de voertuigen, blijft het doel behaald, aldus de Duitse luchthaven.

Initiatieven

Naast het opwekken van energie door middel van de zonnepanelen, blijft het vliegveld groene initiatieven implementeren, zoals het vervangen van de verlichting van de apron als van de terminal voor LED-lampen. Daarnaast zal in de zomer niet de gehele terminal gekoeld worden door airco’s, om zo ook de CO2-uitstoot te verminderen.

Zonnepanelen

Groningen Airport Eelde is bezig met het bouwen van een zonnepark en Eindhoven Airport heeft ook al 10.040 zonnepanelen op het vliegveld staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/