AirlinesBoeingEditors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Zo ziet KLM’s eerste 787-10 eruit | Foto’s

De eerste Boeing 787-10 voor KLM is gesignaleerd. Op de romp van het toestel is de bekende KLM-blauwe kleur te spotten én een verwijzing naar het 100-jarig bestaan van de maatschappij.

Foto’s

Op Twitter zijn de eerste foto’s van KLM’s Boeing 787-10 opgedoken. Hieronder is de nieuwe aanwinst te zien. Op de livery is het getal 100 te zien, samen met ‘lint’ in de kleuren van de Nederlandse vlag die door de cijfers heen wappert. De foto’s zijn gemaakt in de Boeing-fabriek in Charlston in de Amerikaanse staat South-Carolina.

Registratie

De registratie voor één van de vier 787-10’s van KLM zal PH-BKA zijn. Naar verwachting zal de maatschappij op 29 juni van dit jaar de eerste 787-10 in ontvangst nemen. “De planning op dit moment is dat we vier Boeing 787-10’s geleverd krijgen in 2019”, zei een woordvoerder van KLM in december tegen Up.

A350

“KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past.” De eerste wordt de ‘Oranjebloesem’. Eind 2019 moet de vloot van KLM bestaan uit dertien Boeing 787-9’s en vier 787-10’s. Vanaf 2021 verwacht KLM de A350-900. “We hebben daar zeven van in bestelling staan”, zegt de woordvoerder.  

Vloot

Eind dit jaar telt de KLM-vloot zeventien Dreamliners; dertien 787-9’s en vier 787-10’s. De eerste kwam in november 2015. Dat was de Zonnebloem. De laatste 787-9 was de Tulp, die op 17 augustus van het afgelopen jaar op Schiphol landde. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button