fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Boete voor Lufthansa na foutief innen belasting

Lufthansa heeft een boete gekregen van het Amerikaanse Department of Transportation (DOT), nadat de maatschappij foutief belasting over tickets heeft geïnd, zo blijkt uit een uitspraak van het DOT.

Belasting

De Duitse luchtvaartmaatschappij zou foutief belasting hebben geïnd over non-revenue tickets. Tickets voor (gepensioneerde) personeelsleden of familie van personeel. Het zou gaan om een bedrag van 17,80 dollar per ticket in 2016 en 18 dollar in 2017. Als straf legt het DOT Lufthansa een boete op van 50.000 dollar (44.350 euro). Daarvan moet er 25.000 dollar meteen betaald worden en de andere 25.000 als Lufthansa in het komende jaar nogmaals eenzelfde fout begaat.

Software

Volgens Lufthansa zou het gaan om een fout in de software, waardoor de belasting foutief geïnd zou zijn. Ook meldde zich maar één reiziger bij Lufthansa die tweemaal over de foutieve belasting een melding maakte. In beide gevallen werd de belasting teruggestort. Omdat er maar één iemand klaagde, behandelde Lufthansa deze voorvallen als geïsoleerd en ging niet verder op onderzoek uit. Het DOT oordeelde dat er geen sprake was van een fout in de software en legt de Duitse maatschappij bovenstaande boete op.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button