fbpx
AirbusBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Minder orders maar meer leveringen voor Airbus

In de maand mei ontving Airbus aanzienlijk minder orders dan in dezelfde maand vorig jaar, maar schroefde het aantal leveringen wel flink op, zo blijkt uit het maandverslag van de Europese vliegtuigbouwer.

Order

Airbus kan niet over ontvangen orders spreken, want er kwam in mei slechts één bestelling binnen. Die order was voor een ACJ320neo, de business jet-variant van de A320neo, geplaatst door een niet bekendgemaakte klant. Vorig jaar mei kon Airbus nog 27 bestellingen bijschrijven in het orderboek.

Leveringen

Er kwam in mei maar één order binnen, maar er rolden wel 81 vliegtuigen uit de fabriek naar hun klanten toe. De 81 toestellen werden aan 49 verschillende klanten geleverd, bestaande uit vier A220’s, 57 toestellen van de A320-familie, vijf A330’s, dertien A350 XWB’s en twee A380’s. In dezelfde maand vorig jaar leverde Airbus 51 vliegtuigen aan klanten.

Verjaardag

Ook mocht Airbus op 29 mei 50 kaarsjes uitblazen, wegens de verjaardag van het bedrijf. Op 29 mei 1969 werd op de Air Show in Parijs door de Franse minister van Transport, Jean Chamant en de Duitse minister van Economische Zaken, Karl Schiller, een overeenkomst getekend om samen het eerste Europese tweemotorige widebody-vliegtuig te bouwen: de A300B. Het totaal aantal geleverde vliegtuigen aan klanten, sinds het bestaan van Airbus, komt na afgelopen maand op 7.207 toestellen te staan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button