AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

‘Qatar Airways wil belang Russisch vliegveld kopen’

Qatar Airways is in gesprek met het Russische vliegveld Vnukovo Airport in Moskou, om een belang van 20 procent in de luchthaven te kopen, zo vertelt Qatar-topman Akbar al-Baker tegenover Reuters.

Aandelen

De nationale luchtvaartmaatschappij van het Emiraat Qatar wil 20 procent van de aandelen in handen krijgen van het Russische vliegveld Vnukovo Airport in Moskou. Volgens Al-Baker zou hij de deal ‘ergens voor het einde van het jaar’ rond willen hebben.

Vnukovo

Vnukovo Airport is qua passagiersaantallen de derde grootste luchthaven van Moskou. Vorig jaar passeerden zo’n 21 miljoen reizigers de luchthaven. ‘De luchthavens Sjeremetjevo en Domodedovo zijn overvol, alleen Vnukovo biedt nog uitbreidingsmogelijkheden. We zien een enorm potentieel om het vliegveld te laten groeien, om meer verkeer te genereren en te intensiveren en zo de belastingvrije voetafdruk te vergroten’, aldus Al-Baker.

Moskou

De andere twee vliegvelden van Moskou, Sjeremetjevo en Domodedovo, zagen vorig jaar respectievelijk 29 miljoen en 46 miljoen passagiers passeren. De Moskouse vliegvelden, samen met andere Russische luchthavens, hebben recent een nieuwe naam gekregen, om zo beroemde Russen te eren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close