fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

‘Qatar Airways wil belang Russisch vliegveld kopen’

Qatar Airways is in gesprek met het Russische vliegveld Vnukovo Airport in Moskou, om een belang van 20 procent in de luchthaven te kopen, zo vertelt Qatar-topman Akbar al-Baker tegenover Reuters.

Aandelen

De nationale luchtvaartmaatschappij van het Emiraat Qatar wil 20 procent van de aandelen in handen krijgen van het Russische vliegveld Vnukovo Airport in Moskou. Volgens Al-Baker zou hij de deal ‘ergens voor het einde van het jaar’ rond willen hebben.

Vnukovo

Vnukovo Airport is qua passagiersaantallen de derde grootste luchthaven van Moskou. Vorig jaar passeerden zo’n 21 miljoen reizigers de luchthaven. ‘De luchthavens Sjeremetjevo en Domodedovo zijn overvol, alleen Vnukovo biedt nog uitbreidingsmogelijkheden. We zien een enorm potentieel om het vliegveld te laten groeien, om meer verkeer te genereren en te intensiveren en zo de belastingvrije voetafdruk te vergroten’, aldus Al-Baker.

Moskou

De andere twee vliegvelden van Moskou, Sjeremetjevo en Domodedovo, zagen vorig jaar respectievelijk 29 miljoen en 46 miljoen passagiers passeren. De Moskouse vliegvelden, samen met andere Russische luchthavens, hebben recent een nieuwe naam gekregen, om zo beroemde Russen te eren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button