fbpx
737 MAXAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Qatar Airways wil compensatie voor Air Italy MAX’s’

Qatar Airways topman Akbar al-Baker vertelt tegenover Reuters dat hij van Boeing compensatie wil voor het aan de grond houden van de 737 MAX’s van Air Italy.

Compensatie

Qatar Airways heeft zelf geen Boeing 737 MAX-toestellen in de vloot, dus ondervindt het ook geen hinder van het aan de grond houden van de MAX’s. Maar Air Italy, de maatschappij waar Qatar Airways 49 procent van de aandelen in handen heeft, heeft wel MAX-toestellen in dienst. Voor de geleden schade van Air Italy wil Al-Baker nu compensatie. Hij maakte niet bekend om wat voor vorm van compensatie het zou gaan.

Grond

Sinds halverwege maart staan alle Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond. Dat zijn er in totaal zo’n 370, waaronder toestellen bij CorendonTui en Ryanair. In de afgelopen dagen hebben verschillende maatschappijen aangegeven een schadevergoeding van Boeing te willen, omdat zij inkomsten mislopen en kosten moeten maken om het gat in hun MAX-vloot op te vangen. Volgens analisten zou het bedrag van die schadeclaims tot zo’n 1,4 miljard dollar (1,25 miljard euro) kunnen oplopen.

Air Italy

Air Italy heeft op dit moment drie Boeing 737 MAX 8’s in de vloot. De eerste van de twintig bestelde toestellen werd in mei vorig jaar ontvangen. Enkele dagen later landde de MAX voor het eerst in Italië.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button