fbpx
737 MAXAirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsTUI

TUI Nederland heeft vervanging Boeing 737 MAX hoogseizoen rond

TUI Nederland heeft diverse vliegtuigen ingehuurd van verschillende airlines ter vervanging van de Boeing 737 MAX in het drukke hoogseizoen. Dat laat een woordvoerster van TUI desgevraagd weten.

MAX

TUI huurt elk jaar in de zomer extra toestellen in om tegemoet te komen aan de extra vraag in het hoogseizoen. “Deze zomer is het aantal groter omdat we ook vervanging nodig hebben voor de drie 737 MAX-toestellen die aan de grond moeten blijven.”

Level

Ter vervanging van de MAX huurt TUI onder andere een A320 van de Spaanse prijsvechter Level, dochtermaatschappij van IAG. De A320 van Level vliegt in principe de hele zomer, van medio juni tot en met eind oktober, voor TUI. Verder worden toestellen betrokken van Euroatlantic, een Boeing 737-800, tot medio september en twee A320’s van Getjet tot en met eind augustus.

Capaciteit

“De inhuur kan altijd nog wijzigen tijdens het seizoen”, benadrukt de woordvoerster. “Een vervelende en kostbare situatie, maar voor ons was het belangrijkste dat alle vakanties van onze reizigers in het hoogseizoen door kunnen gaan. We hebben die capaciteit helemaal kunnen afdekken.”

Vloot

Ook worden toestellen van TUI België ingezet voor Nederlandse reizigers. “Er wordt ook veel opgelost binnen onze Benelux-vloot.” Voor het drukke hoogseizoen had TUI sowieso al Boeing 737’s ingehuurd van Miami Air en Sunwing en een A320 van Smartlynx. Toen medio maart bekend werd dat de Boeing 737 MAX aan de grond moest blijven stond de meivakantie net voor de deur.

Schema’s 

TUI ving dat in eerste instantie op door te schuiven in de schema’s en de vlootplanning in de Benelux te optimaliseren. En er werden twee toestellen van Smartlynx gehuurd. Toen was nog niet duidelijk dat de MAX zo lang aan de grond zou blijven. TUI sorteerde daar voor de zekerheid al wel op voor. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button