fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijkRuimtevaart

NASA opent ‘hotel’ voor burgers in het heelal

Binnenkort kunnen burgers een overnachting boeken in het heelal, op het internationale ruimtestation ISS. Dat maakte NASA vrijdag bekend tijdens een persconferentie.

Toeristen

In het begin kunnen twee toeristen per jaar een bezoek brengen aan het ruimtestation. Per nacht kost dat zo’n 31.000 euro. De reis mag maximaal 30 dagen duren.

Vervoer

Het vervoer wordt niet door NASA verzorgd, maar door Boeing en SpaceX. Deze twee bedrijven zijn bezig raketten te ontwikkelen die heen en weer kunnen vliegen tussen de aarde en het ISS.

Commercieel

Ook mag het ISS binnenkort voor reclame-doeleinden of experimenten van bedrijven gebruikt worden. Commerciële partijen mogen daarvoor maximaal 175 kilo aan vracht sturen naar het ISS. Ook wordt er 90 uur van de tijd van astronauten in het ruimtestation vrijgemaakt voor experimenten van bedrijven.

Vrouw

Het extra geld dat deze maatregelen gaat opleveren, wordt gebruikt voor de nieuwe maanmissies. In 2024 moet er voor het eerst een vrouw op de maan lopen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button