fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessional

‘American Airlines kijkt naar A321XLR ter opvulling Boeing-gat’

American Airlines overweegt de nieuwe Airbus A321XLR aan te schaffen om de 34 verouderde Boeing 757-200’s te vervangen. Dat meldt persbureau Bloomberg.

XLR

De nieuwe XLR-variant (Extra Long Range) heeft een vernieuwde brandstoftank waardoor deze veel verder kan vliegen dan de huidige A321LR. Negenhonderd nautische mijlen (ongeveer 1667 kilometer) kan het toestel verder afleggen dan de Long Range-versie. Zowel American Airlines als Airbus wilde nog niet reageren tegenover Bloomberg.

Oud

Een maand na de Paris Air Show van 2011 kocht American voor het eerst sinds 1987 Airbus-toestellen. De huidige 757’s van American zijn inmiddels al 19 jaar oud. Momenteel heeft de maatschappij een order van 100 A320’s in bestelling staan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button