Overig nieuwsRuimtevaart

ANA start samenwerking met ruimtevaart-afdeling Virgin

Het moederbedrijf van All Nippon Airways gaat samenwerken met de ruimtevaart-afdeling van Virgin Atlantic: Virgin Orbit. Dat meldt de maatschappij dit weekend in een persbericht.

Satelliet

Zodra de Japanse regering toestemming heeft gegeven voor de samenwerking, willen ANA en Virgin Orbit samen B747’s om gaan bouwen tot lanceerpads om kleine satellieten de ruimte in te sturen.

Cosmic girl

Momenteel test Virgin Orbit de 747-400 met bijnaam ‘Cosmic Girl’ in Californië. Het LauncherOne systeem bevindt zich nu in de laatste fase van de tests en het bedrijf wil eind dit jaar de eerste satelliet het heelal in schieten.

Raket

De raket zal vanonder de 747-vleugel op een hoogte van 10,6 kilometer afgevuurd worden, waarna de raket verder de hoogte in vliegt. Hoe dat in zijn werking moet gaan, is hier te zien.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/