fbpx
Naast het nieuwsRuimtevaart

ANA start samenwerking met ruimtevaart-afdeling Virgin

Het moederbedrijf van All Nippon Airways gaat samenwerken met de ruimtevaart-afdeling van Virgin Atlantic: Virgin Orbit. Dat meldt de maatschappij dit weekend in een persbericht.

Satelliet

Zodra de Japanse regering toestemming heeft gegeven voor de samenwerking, willen ANA en Virgin Orbit samen B747’s om gaan bouwen tot lanceerpads om kleine satellieten de ruimte in te sturen.

Cosmic girl

Momenteel test Virgin Orbit de 747-400 met bijnaam ‘Cosmic Girl’ in Californië. Het LauncherOne systeem bevindt zich nu in de laatste fase van de tests en het bedrijf wil eind dit jaar de eerste satelliet het heelal in schieten.

Raket

De raket zal vanonder de 747-vleugel op een hoogte van 10,6 kilometer afgevuurd worden, waarna de raket verder de hoogte in vliegt. Hoe dat in zijn werking moet gaan, is hier te zien.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button