fbpx
AirbusAirlinesNaast het nieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Air Corsica vliegt Airbus-medewerkers tussen Franse fabrieken

Air Corsica vliegt sinds 3 juni Airbus-medewerkers tussen de Franse fabrieken van Toulouse en St. Nazaire. Deze shuttle-vluchten worden met een ATR 42-500 uitgevoerd, zo meldt CH-aviation.

Shuttle

De shuttlevluchten van Air Corsica brengen Airbus-medewerkers op doordeweekse dagen van de ene fabriek in Toulouse naar de andere fabriek in St. Nazaire. De shuttledienst vliegt negen keer doordeweeks, in het weekend wordt de ATR ingezet op vluchten van en naar Corsica. Met de shuttlevluchten neemt Air Corsica het stokje van HOP! over.

ATR

De shuttlevluchten worden met de enige ATR 42-500 die Air Corsica in haar vloot heeft, uitgevoerd. Het toestel werd eind mei aan de Corsicaanse maatschappij geleverd en is overgenomen van CSA Czech Airlines. Het toestel is 14,1 jaar oud.

Vloot

De vloot van Air Corsica omvat twaalf vliegtuigen bestaande uit zes ATR’s, waarvan één ATR 42-500 en vijf ATR 72-500’s, en zes Airbus A320-200’s. De gemiddelde leeftijd van de totale vloot bedraagt 11,7 jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button