fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

American Airlines houdt MAX’s nog tot in september aan de grond

American Airlines meldt dat het de Boeig 737 MAX-vliegtuigen die zij in hun vloot hebben nog tot in september aan de grond houden.

Schrappen

American Airlines houdt de Boeing 737 MAX’s tot en met 3 september aan de grond. Dat is langer dan de maatschappij aanvankelijk in april aankondigde, namelijk tot en met 19 augustus. Door de problemen met de MAX-toestellen is American Airlines genoodzaakt dagelijks 115 vluchten te schrappen.

Gat

Naast de 24 Boeing 737 MAX 8’s die American Airlines aan de grond houdt, is de maatschappij ook op zoek naar vervanging van hun verouderde Boeing 757-vloot, bestaande uit 34 toestellen. Volgens persbureau Bloomberg kijkt de Amerikaanse airline naar de Airbus A321XLR (Extra Long Range) om dat gat op te vullen.

Europa

Vorige week begon American Airlines met vluchten naar vijf nieuwe Europese bestemmingen en nog 20 andere routes naar steden in Canada, Zuid-Amerika en Mexico. Ook kreeg de airline een voorlopige goedkeuring van de Amerikaanse overheid om een joint venturete beginnen met de Australische maatschappij Qantas.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button