fbpx
AirlinesBestellingenBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

Philippine Airlines in gesprek met Boeing over aankoop 777X

Philippine Airlines-topman Jaime Bautista vertelde tijdens een persconferentie dat de Filipijnse maatschappij met Boeing in gesprek is over de aankoop van twee 777X’s.

Twee

Volgens Bautista zijn de Amerikaanse vliegtuigbouwer en de Filipijnse luchtvaartmaatschappij in gesprek over de aankoop van twee Boeing 777X-vliegtuigen. De nieuwe Boeing-toestellen zullen twee 777-300ER’s van de huidige tien ‘triple sevens’ uit de Philippine Airlines-vloot vervangen.

Gesprek

Bautista zegt dat ‘we nog geen plannen hebben om de 777X’s te kopen, maar zijn we er wel over in gesprek. Tegen 2020 zullen de twee huidige 777’s twaalf jaar oud zijn en Boeing wil dat wij die vervangen voor 777X’s.’

Vloot

De vloot van Philippine Airlines bestaat uit 62 vliegtuigen waarvan zeven Airbus A320’s achttien A321’s, zes A321neo’s, vijftien A330’s, zes A350’s en tien Boeing 777’s.

Cebu Air

De eveneens Filipijnse maatschappij Cebu Air is volgens de ceo Lance Gokongwei dichtbij het plaatsen van een bestelling bij Airbus of Boeing.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button