fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Royal Air Force en Boeing 747 voeren samen fly-by uit

De Red Arrows, het luchtacrobatiek-team van de Royal Air Force (RAF), en een British Airways Boeing 747 in retro-livery, zullen op 20 juli gezamenlijk een fly-by uitvoeren boven Gloucestershire ter ere van het 100-jarig jubileum van British Airways (BA).

Air tattoo

De RAF zal samen met de BA-747 een zogenaamde ‘air tattoo’ (lucht tatoeage) fabriceren. Met gekleurde rook zullen de straaljagers naast de ‘Queen of the Skies’ vliegen om zo een spectaculaire show te geven voor de kijkers.

Vaker

De Red Arrows en British Airways hebben al vaker een dergelijke air tattoo uitgevoerd, zoals in onderstaande video te zien is. In 2013 werd de fly-by uitgevoerd door een Airbus A380. De allereerste samenwerking dateert alweer van 1985, toen de RAF de Concorde vergezelde tijdens een fly-by.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button