AirlinesBoeing 747LiefhebberNaast het nieuws

Royal Air Force en Boeing 747 voeren samen fly-by uit

De Red Arrows, het luchtacrobatiek-team van de Royal Air Force (RAF), en een British Airways Boeing 747 in retro-livery, zullen op 20 juli gezamenlijk een fly-by uitvoeren boven Gloucestershire ter ere van het 100-jarig jubileum van British Airways (BA).

Air tattoo

De RAF zal samen met de BA-747 een zogenaamde ‘air tattoo’ (lucht tatoeage) fabriceren. Met gekleurde rook zullen de straaljagers naast de ‘Queen of the Skies’ vliegen om zo een spectaculaire show te geven voor de kijkers.

Vaker

De Red Arrows en British Airways hebben al vaker een dergelijke air tattoo uitgevoerd, zoals in onderstaande video te zien is. In 2013 werd de fly-by uitgevoerd door een Airbus A380. De allereerste samenwerking dateert alweer van 1985, toen de RAF de Concorde vergezelde tijdens een fly-by.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/