fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Aer Lingus ziet minder passagiers, Level beduidend meer

Uit de maandcijfers van de International Airlines Group (IAG) blijkt dat Aer Lingus in de maand mei minder passagiers vervoerde dan vorig jaar en Level juist beduidend meer.

Passagiers

In totaal vervoerden de maatschappijen van IAG; Aer Lingus, British Airways, Iberia, Level en Vueling, 10,3 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 4,1 procent ten opzichte van mei vorig jaar. Toch zag niet iedere maatschappij een stijging in het aantal vervoerde passagiers.

Aer Lingus

Zo daalde het passagiersaantal bij het Ierse Aer Lingus met 0,3 procent naar net iets meer dan 1,08 miljoen reizigers. Het Spaanse Level daarentegen zag een enorme stijging van 554 procent. Vorig jaar vervoerde Level in mei 25.000 personen, dit jaar waren dat er 161.000. Wel nam bij Aer Lingus de bezettingsgraad met 0,5 procentpunt toe naar 80,4 procent en nam bij Level de bezettingsgraad juist af. Bij de Spaanse maatschappij daalde de load factor met 8,3 procentpunt naar 82,6 procent.

Stijging

Verder zagen British Airways, Iberia en Vueling respectievelijk een stijging van 2,4 procent, 4,8 procent en 3,4 procent in het aantal vervoerde reizigers. Het aantal gevlogen kilometers met betalende klanten steeg bij de maatschappijen van IAG met 6 procent en het aantal beschikbare stoelen met 5,3 procent. In totaal zaten de vliegtuigen van IAG voor 83,2 procent vol, een stijging van 0,5 procentpunt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button