fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Goedkopere vliegtickets in eerste kwartaal

In de afgelopen maanden zagen luchtvaartmaatschappijen de ticketprijzen onder druk staan, maar ook meer passagiers aan boord van hun vliegtuigen stappen. Ondanks dat er meer reizigers in het eerste kwartaal vervoerd werden dan vorig jaar, bleef de omzet nagenoeg gelijk, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzet

Uit kwartaalcijfers van het CBS blijkt dat de omzet voor de luchtvaartbedrijven met 0,3 procent gestegen is ten opzichte van de eerste drie maanden vorig jaar. ‘De omzet van het luchtgoederenvervoer was lager; die van het passagiersvervoer licht hoger. De luchtvaartmaatschappijen vervoerden wel meer reizigers, maar de prijzen van de vliegtickets waren lager dan vorig jaar’, aldus het CBS.

Dienstverlening

In de dienstverlening voor het vervoer door de lucht was de omzet 5,7 procent hoger. Onder de dienstverlening valt, onder andere, de luchtverkeersleiding, het stallen van de vliegtuigen, logistieke afhandelingen en de begeleiding van minder-valide passagiers. ‘Er werden door de luchthavens meer passagiers afgehandeld, maar er werd minder vracht verwerkt’, zo meldt het CBS.

Passagiers

In de maanden januari, februari en maart reisden er via Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde in totaal 17.117.756 passagiers. In het eerste kwartaal van vorig jaar waren dat 16.799.414 reizigers.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button