NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

Marechaussee houdt man met vuurwapen aan op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft op maandag 10 juni een Amerikaanse man aangehouden die een vuurwapen in zijn handbagage had, zo meldt de KMar.

Vuurwapen

Omstreeks 07:30 uur in de ochtend werd in een rugzak het vuurwapen, met daarin een patroonhouder met kogels, door de beveiligingsmedewerkers van Schiphol tijdens een security-scan ontdekt. De KMar kwam daarop ter plaatse en ‘heeft de rugzak met het wapen veiliggesteld.’

Amerikaan

De rugzak met het geladen vuurwapen behoorde tot een 35-jarige Amerikaanse man toe. De man werd door de KMar aangehouden voor verboden wapenbezit en zal woensdag aan de rechter-commissaris voorgeleid worden. De verdachte zit op dit moment nog vast.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button