fbpx
Air France-KLMAirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Meer passagiers en vollere vliegtuigen voor KLM

KLM zag in de maand mei meer passagiers en vollere vliegtuigen dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo blijkt uit de maandcijfers van Air France-KLM.

KLM

Afgelopen maand vervoerde KLM iets meer dan 3,11 miljoen passagiers tegenover iets minder dan 2,98 miljoen reizigers in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal gevlogen kilometers met betalende passagiers steeg met 2,6 procent en de capaciteit met 1,6 procent. De vliegtuigen zaten daardoor 0,9 procentpunt voller, en komt daarmee uit op een bezettingsgraad van 88,5 procent.

Air France-KLM

De drie maatschappijen van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie; Air France, KLM en Transavia, vervoerden samen 9,2 miljoen passagiers, een stijging van 3,3 procent. Daarvan vervoerde Air France 4,12 miljoen mensen en Transavia 1,65 miljoen. Beide maatschappijen zagen respectievelijk een stijging van 3,3 procent en 1.0 procent in het aantal vervoerde passagiers.

Kosten

KLM-topman Pieter Elbers zegt over de afgelopen maand dat er een ‘lichte verbetering ten opzichte van de afgelopen maanden’ te zien is, maar ‘met oplopende kosten en opbrengsten die onder druk staan, blijft kosten besparen onze prioriteit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button