NieuwsNL nieuwsProfessionalRoutesZakelijke Reiziger

Nederlandse zakenreiziger blijft dicht bij huis

De Nederlandse zakenreiziger bleef vorig jaar, net zoals de jaren daarvoor, dicht bij huis, kijkende naar de populairste bestemmingen voor de zakelijke reizigers.

Europa

De top 5 van meest populaire bestemming waar de Nederlandse zakenreizigers vorig jaar naartoe vlogen ziet er als volgt uit: op nummer één staat Londen, net zoals de voorgaande jaren, gevolgd door Berlijn, München, Milaan en Madrid.

Berlijn

Berlijn, de nieuwe nummer twee, komt vanaf plaats acht omhooggeschoten. Voorheen stond München op de tweede plaats. Berlijn is de grootste stijger en klimt met 41 procent van de achtste naar de tweede plaats. Waar Frankfurt en Kopenhagen in de vorige jaren nog in de top 5 stonden zijn die nu verruild voor Berlijn en Madrid.

Intercontinentaal

Op nummer één van de intercontinentale bestemmingen waar de Nederlandse zakenreiziger het meest naar vliegt is, net zoals de voorgaande jaren, New York. Op nummer twee tot en met vijf stonden vorig jaar Singapore, Dubai, Shanghai en Willemstad.

Polen

Diederik Banken, vice-president van Benelux bij BCD Travel, het bureau dat het onderzoek uitvoerde, zegt over de cijfers: ‘het is opvallend dat er in 2018 opnieuw vaker naar Polen (+14%) wordt gereisd. Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven naar besparingen zoeken en business verplaatsen naar lowcost-landen of er nieuwe kantoren openen. Polen is zo’n lowcost-speler. En meer business betekent natuurlijk ook meer zakenreizigers.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/