fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Nederlandse zakenreiziger blijft dicht bij huis

De Nederlandse zakenreiziger bleef vorig jaar, net zoals de jaren daarvoor, dicht bij huis, kijkende naar de populairste bestemmingen voor de zakelijke reizigers.

Europa

De top 5 van meest populaire bestemming waar de Nederlandse zakenreizigers vorig jaar naartoe vlogen ziet er als volgt uit: op nummer één staat Londen, net zoals de voorgaande jaren, gevolgd door Berlijn, München, Milaan en Madrid.

Berlijn

Berlijn, de nieuwe nummer twee, komt vanaf plaats acht omhooggeschoten. Voorheen stond München op de tweede plaats. Berlijn is de grootste stijger en klimt met 41 procent van de achtste naar de tweede plaats. Waar Frankfurt en Kopenhagen in de vorige jaren nog in de top 5 stonden zijn die nu verruild voor Berlijn en Madrid.

Intercontinentaal

Op nummer één van de intercontinentale bestemmingen waar de Nederlandse zakenreiziger het meest naar vliegt is, net zoals de voorgaande jaren, New York. Op nummer twee tot en met vijf stonden vorig jaar Singapore, Dubai, Shanghai en Willemstad.

Polen

Diederik Banken, vice-president van Benelux bij BCD Travel, het bureau dat het onderzoek uitvoerde, zegt over de cijfers: ‘het is opvallend dat er in 2018 opnieuw vaker naar Polen (+14%) wordt gereisd. Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven naar besparingen zoeken en business verplaatsen naar lowcost-landen of er nieuwe kantoren openen. Polen is zo’n lowcost-speler. En meer business betekent natuurlijk ook meer zakenreizigers.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button