fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Passagiersaantal Heathrow groeit voor 31e maand op rij

Het aantal passagiers dat via Heathrow reist, is voor de 31e maand op rij gegroeid, zo blijkt uit de maandcijfers van Europa’s grootste luchthaven.

Passagiers

Het aantal passagiers dat via Londen Heathrow reis is, ten opzichte van mei vorig jaar, in de afgelopen maand met 1,4 procent gestegen naar bijna 6,77 miljoen reizigers. Het aantal reizigers op vluchten van en naar de Europese Unie en het Midden-Oosten daalde naar beide bestemmingen met 2,1 procent naar respectievelijk 2,4 miljoen en 518.000 reizigers. Procentueel gezien steeg het aantal reizigers naar Afrika het hardst met 9,1 procent naar 262.000 reizigers.

Vliegbewegingen

Het aantal vliegbewegingen steeg vorige maand met 1,1 procent naar 41.577 bewegingen. Daarvan werden de meeste naar de EU uitgevoerd, namelijk 18.715 vluchten; 0,1 procent meer dan mei vorig jaar. Het aantal vluchten naar het Midden-Oosten nam het meeste af met 7,8 procent naar 2.346 vluchten.

Vracht

Het aantal ton vervoerde vracht van en naar de luchthaven daalde met 7 procent naar 134.028 ton. Op alle routes werd een daling in aantal ton vervoerde vracht genoteerd, behalve naar Afrika en Latijns-Amerika. Het aantal ton vervoerde vracht binnen het Verenigd Koninkrijk naam 54,2 procent af naar 47 ton.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button