AirlinesEditors choiceNieuwsOvernamesProfessional

Ryanair koopt Malta Air

Ryanair heeft de start-up luchtvaartmaatschappij Malta Air gekocht, zo meldt de Ierse prijsvechter. Eerder deze week lieten lokale media al weten dat Ryanair een nieuwe maatschappij op het eiland wilde oprichten.

Verheugd

Ryanair-topman Michael O’Leary laat tijdens de persconferentie van de koopovereenkomst weten dat ‘Ryanair verheugd is Malta Air te verwelkomen in de Ryanair-groep van luchtvaartmaatschappijen die nu Buzz (Polen), Lauda (Oostenrijk), Malta Air en Ryanair (Ierland) omvat. Het voortdurende partnerschap van Ryanair met de Malta Tourism Authority zal de visie van minister-president Muscat en minister Mizzi helpen om het hele jaar door verbindingen naar alle uithoeken van Europa aan te leggen die het toegenomen toerisme, zakelijke activiteiten en banen in Malta zullen ondersteunen.’

Banen

In totaal zal de Boeing 737-vloot van Ryanair, die nu uit zes toestellen bestaat, binnen drie jaar uitgebreid worden naar tien vliegtuigen, waarmee zo’n 350 banen gecreëerd worden. De 737’s die nu al op de Ryanair-basis in Malta staan, zullen voor de zomer in 2020 de kleuren van Malta Air krijgen.

Concurrentie

Nu Ryanair Malta Air heeft gekocht zal het gaan concurreren met Air Malta, de nationale luchtvaartmaatschappij van het eiland. Vorig jaar werkte beide maatschappijen nog online samen door hun tickets op beide websites aan te bieden. Eerder deze week lieten regeringsbronnen weten aan lokale media dat het niet de bedoeling van Ryanair is om Air Malta ‘uit de lucht te vliegen’ en dat ze nu toch al concurreren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/