fbpx
Naast het nieuwsTravel

Wegdromen van Sevilla | Video

Velen beschouwen Sevilla als de mooiste stad van Spanje en dat is niet voor niets, want het is een stad vol met charme en schoonheid. Bij een bezoek aan Sevilla zal je niks tekortkomen. Je kan namelijk heerlijk dineren met authentieke tapas, winkelen in één van de vele winkelstraten en natuurlijk kiezen uit een scala aan groene en historische bezienswaardigheden die allen imponeren. 

Sevilla voor Beginners

Sevilla is een stad in het zuiden van Spanje en ligt slechts op 1,5 uur rijden van Portugal. Sevilla wordt vaak geroemd om haar historische centrum, dat tot de grootste van Europa behoort. Bovendien is de stad, volgens de Griekse en Romeinse mythologie, gesticht door Hercules. 

Sevilla is vooral een populaire bestemming in de winter, want in de zomer kan het bloedheet worden. Met gemiddeld 18,5 graden het hele jaar door en uitschieters van 40 graden in de droge zomers, is Sevilla een van de warmste steden van Europa. 

Real Alcázar

Het hoogtepunt van Sevilla is ongetwijfeld het koninklijke paleis Real Alcázar dat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het paleis is gebouwd in 1364 en verving de voorgaande Alcázar, die gebouwd was door de Arabische koningen. Hiermee is het paleis een van de oudste paleizen van Europa dat nog steeds in gebruik is. De huidige bewoner van het Paleis is de koninklijke familie. 

Real Alcázar- ©Rschauer Wikicommon

Belangrijke kenmerken van het Paleis zijn de imposante Arabische en Mudejar stijlen waarmee het Real Alcázar is gebouwd. Daarnaast wordt Real Alcázar vergezeld met de oudste tuinen van Sevilla die voorzien zijn van fonteinen en vijvers. De prachtige tuinen zijn ook filmmakers niet ontgaan. Zo dienden de tuinen als decor in diverse films en series, waaronder Game of Thrones en Kingdom of Heaven.

Kathedraal van Sevilla

De Kathedraal van Sevilla is de grootste Gotische kerk van de wereld en is letterlijk het middelpunt van de stad. De kerk is 43 meter hoog en beschikt over een schatkamer, een koninklijke kapel en het grafmonument van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger die Amerika ontdekte, Christoffel Columbus. Zijn stoffelijk overschot is eind 19e eeuw vanuit Cuba overgeplaatst naar Sevilla en ligt sindsdien in een bronzen kist in de graftombe van de kathedraal.

Kathedraal Sevilla- ©Imehling Wikicommon

Metropol Parasol

Dit gigantische maar ludieke bouwwerk, staat in het centrum van Sevilla en is vermoedelijk de grootste houten constructie ter wereld. Het 30 meter hoge bouwwerk werd in 2011 geopend en bestaat uit zes parasols. Het bouwwerk staat er niet alleen om de zon te weren. De bovenste verdieping is namelijk open voor bezoekers die hier, tegen een kleine vergoeding, kunnen genieten van een panorama uitzicht over Sevilla. 

Metropol Parosol- ©Apwesterveld Wikicommon

Parque de María Luisa

Om even tot rust te komen na de drukke bezienswaardigheden, kan je het beste naar het historische park, Parque María Luisa gaan. Het is een uitgestrekt park met een rijke fauna en flora en diverse pleinen met fonteinen en vijvers. De meest bezochte pleinen in het park zijn de Plaza de América en Plaza de España. Het laatstgenoemde plein is halvemaanvormig en wordt volledig omringd door gebouwen. In het midden is een grote fontein te vinden. Bovendien kan je met bootjes varen en met een beetje geluk kom je straatartiesten tegen die de flamenco dans uitvoeren. 

Plaza de España- ©Panoramio Wikicommon
Parque de Maria- ©Roberta Morea Wikicommon

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button