fbpx
AirbusAirlinesDuurzaamheidNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

AkzoNobel en Airbus ontwikkelen duurzame primer

De Nederlandse verfproducent AkzoNobel en de Europese vliegtuigbouwer Airbus hebben samen een duurzame primer ontwikkeld die chromaatvrij is, zo meldt AkzoNobel.

Voordelen

De primer (een basislaag voordat verf wordt aangebracht op een oppervlak) is door AkzoNobel en Airbus ontwikkeld die “tal van voordelen qua prestaties, uiterlijk en toepassingen” oplevert.

Primer

“De primer kan bij de eindmontage op vrijwel alle externe vliegtuigoppervlakken worden aangebracht en biedt, naast een betere hechting zonder voorbehandeling (ook op klinknagels), ook verbeterde prestaties op het gebied van corrosie, flexibiliteit en visuele dekking. Het heeft ook verbeterde bevochtigingseigenschappen, wat betekent dat er minder primer hoeft te worden aangebracht, wat tijd bespaart en de efficiëntie verbetert”, aldus AkzoNobel.

Duurzaamheidsprofiel

“De lancering van de Aerodur HS 2121 is het resultaat van jarenlange inzet om onze producten te verbeteren, aan de behoeften van de klant te voldoen en duurzamere oplossingen te bieden”, legt Maud Khelstovsky van AkzoNobel, uit. “Het is een eco-premium oplossing die de kosten voor onze klanten verlaagt en tegelijkertijd hun duurzaamheidsprofiel verbetert.”

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button