737 MAXAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Boeing 737 MAX vliegt weer in december’

Een medewerker van de Federal Aviation Administration (FAA) vertelt tegenover Bloomberg dat de Boeing 737 MAX-vliegtuigen in december weer zullen vliegen.

December

Ali Bahrami, adjunct-beheerder van de FAA, de Amerikaanse toezichthouder voor luchtvaartveiligheid, kan nog geen specifieke datum geven wanneer de MAX-vliegtuigen weer in de lucht te vinden zijn, maar wel zegt hij dat ‘hoewel de FAA onder grote druk staat, wij pas het groene licht geven wanneer wij denken dat de MAX veilig is.

September

Eerder deze week liet American Airlines weten dat zij de toestellen sowieso nog tot 3 september aan de grond zullen houden. Dat is langer dan de maatschappij aanvankelijk in april aankondigde, namelijk tot en met 19 augustus. Door de problemen met de MAX-toestellen is American Airlines genoodzaakt dagelijks 115 vluchten te schrappen.

Grond

De 737 MAX-toestellen worden sinds maart wereldwijd aan de grond gehouden nadat er binnen korte tijd twee toestellen crashten in Indonesië en Ethiopië door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus automatisch naar beneden bleef duwen. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close