fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

‘Britse Ryanair-piloten steunen eventuele stakingsplannen’

Britse Ryanair-piloten steunen eventuele stakingsplannen, dat blijkt uit een stemming uitgevoerd door de Britse pilotenvakbond BALPA, zo meldt Reuters op basis van een ingekeken memo.

Memo

In de memo staat dat 90 procent van de piloten die de stemming hebben ingevuld eventuele stakingsplannen steunen. Het is niet geweten hoeveel piloten de stemming hebben ingevuld. Afgelopen dinsdag zijn de Britse pilotenvakbond en Ryanair rond de tafel gaan zitten om gesprekken te voeren over het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Stakingen

Vorig jaar werd Ryanair getroffen door verschillende stakingen verdeeld over verschillende Europese landen. Die stakingen werden gehouden om Ryanair te dwingen de arbeidsomstandigheden te verbeteren. In veel gevallen werden overeenkomsten gesloten tussen de Ierse prijsvechter en de vakbonden, maar in het Verenigd Koninkrijk is dat nog niet het geval.

Erkenning

Pas sinds januari 2018 erkent Ryanair de Engelse vakbond BALPA, achttien maanden later zijn beide partijen nog niet tot een arbeidsovereenkomst gekomen. Zowel BALPA als Ryanair wilden geen commentaar geven over de uitkomst van de stemming.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button