737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Duitsland laat 737 MAX van Norwegian niet toe in luchtruim

Een Boeing 737 MAX 8 van Norwegian die dinsdag, zonder passagiers, via het Duitse luchtruim naar Stockholm wilde vliegen, is door Duitsland niet toegelaten in het luchtruim, zo meldt Aero.de.

Malaga

De Boeing 737 MAX 8 van Norwegian met registratie SE-RTB stond al maanden aan de grond op het vliegveld van Malaga, waar het gisteren als vlucht DY8922 vertrok richting Stockholm, om daar aan de grond te blijven staan tot de toestellen weer veilig bevonden worden om met passagiers te vliegen.

Geweigerd

De piloten hadden er echter niet bij stilgestaan dat Duitsland de MAX zou weigeren, waardoor het toestel rondjes boven Frankrijk moest blijven vliegen, voordat er een oplossing gevonden werd. Uiteindelijk week de 737 uit naar het Châlons Vatry Airport, waar het nu nog aan de grond staat. Hoe, wanneer en of de MAX binnenkort nog naar Noorwegen komt is nog afwachten.

Ferry-vluchten

Ondanks dat de wereldwijde luchtvaartautoriteiten besloten hebben om de Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond te houden, is het nog wel toegestaan om zonder passagiers ferry vluchten uit te voeren, zodat een toestel op een basis van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij kan staan.

Gesprekken

In april liet Norwegian-topman Bjørn Kjos weten dat het bedrijf ‘productieve bijeenkomsten’ heeft gehad met Boeing. “Waar we hebben gesproken over hoe we de problemen die worden veroorzaakt door de situatie met de MAX voor Norwegian door kunnen komen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close