fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Europa is een nieuwe airline rijker

Europa, en meer specifiek Zwitserland, is een airline rijker. Het nieuwe Chair Airlines is de opvolger van Germania Flug, de Zwitserse maatschappij die onder het failliete moederbedrijf Germania Fluggesellschaft viel, zo meldt Chair Airlines.

Chair Airlines

Chair Airlines is Europa’s nieuwste luchtvaartmaatschappij. Hoofd marketing van Chair Airlines, Urs A. Pelizzoni, zegt dat ‘de lastige situatie van de afgelopen maanden gebruikt is om de herlancering van de maatschappij als een nieuw merk voor te bereiden.’ Zo werd Germania Flug omgedoopt naar Chair Airlines.

Naam

De naam van de maatschappij wijst zowel op de stoel die de reizigers koopt, als naar Zwitserland (ch) en de lucht (air). De vloot van de Zwitserse maatschappij bestaat uit drie Airbus A319’s, waarvan één al in het Chair-jasje is gestoken. De toestellen staan gestationeerd op het vliegveld van Zürich en het hoofdkwartier staat in de Zwitserse plaats Opfikon-Glattbrugg.

Faillissement

Begin februari vroeg Germania, de Berlijnse moedermaatschappij van de Zwitserse dochteronderneming Germania Flug, faillissement aan. De Zwitserse en Bulgaarse dochterondernemingen Germania Flug AG en Bulgarian Eagle werden niet door het faillissement getroffen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button