AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Europa is een nieuwe airline rijker

Europa, en meer specifiek Zwitserland, is een airline rijker. Het nieuwe Chair Airlines is de opvolger van Germania Flug, de Zwitserse maatschappij die onder het failliete moederbedrijf Germania Fluggesellschaft viel, zo meldt Chair Airlines.

Chair Airlines

Chair Airlines is Europa’s nieuwste luchtvaartmaatschappij. Hoofd marketing van Chair Airlines, Urs A. Pelizzoni, zegt dat ‘de lastige situatie van de afgelopen maanden gebruikt is om de herlancering van de maatschappij als een nieuw merk voor te bereiden.’ Zo werd Germania Flug omgedoopt naar Chair Airlines.

Naam

De naam van de maatschappij wijst zowel op de stoel die de reizigers koopt, als naar Zwitserland (ch) en de lucht (air). De vloot van de Zwitserse maatschappij bestaat uit drie Airbus A319’s, waarvan één al in het Chair-jasje is gestoken. De toestellen staan gestationeerd op het vliegveld van Zürich en het hoofdkwartier staat in de Zwitserse plaats Opfikon-Glattbrugg.

Faillissement

Begin februari vroeg Germania, de Berlijnse moedermaatschappij van de Zwitserse dochteronderneming Germania Flug, faillissement aan. De Zwitserse en Bulgaarse dochterondernemingen Germania Flug AG en Bulgarian Eagle werden niet door het faillissement getroffen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/