BestellingenBoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Meer dan helft minder leveringen voor Boeing

Boeing ziet in mei van dit jaar meer dan de helft minder leveringen dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook qua orders gaat het Boeing niet voor de wind, die staan namelijk op minus 125, zo blijkt uit de maandcijfers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Leveringen

Afgelopen maand leverde Boeing 30 vliegtuigen, waarvan 22 widebody’s (zes 767’s, vijf 777’s en elf 787’s). De resterende acht toestellen zijn 737’s, maar niet de MAX variant. Vorig jaar mei leverde Boeing nog 68 vliegtuigen aan klanten, wat neerkomt op een daling van 56 procent in leveringen in vergelijking met vorig jaar.

Orders

In mei werden er geen orders bijgeschreven in het bestellingenboek van Boeing. Het is ook mogelijk dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer wel orders heeft ontvangen, maar nog niet heeft vrijgegeven, zodat ze tijdens de Air Show van Parijs volgende week kunnen uitpakken. Het aantal bestellingen bij Boeing staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar op min 125.

Min

Die min wordt gegenereerd omdat Boeing 177 annuleringen heeft ontvangen voor de Boeing 737 MAX, met in totaal 52 bestellingen voor widebody’s komt het totaal aantal orders op min 125 uit. Het aantal leveringen in de eerste vijf maanden van dit jaar staat op 202, waarvan 106 Boeing 737-modellen.

Airbus

Airbus deed het vorige maand qua orders ook minder goed dan mei vorig jaar; de Europese vliegtuigbouwer kon maar één order bijschrijven. Wel zag Airbus het aantal leveringen stijgen met 30 toestellen naar 81 vliegtuigen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close