fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Saudi Arabian Airlines dicht bij miljardendeal Airbus’

De nationale luchtvaartmaatschappij van Saudi-Arabië; Saudi Arabian Airlines, zou dicht bij het plaats van een bestelling ter waarde van enkele miljarden, waarvan een deel van de miljardendeal bij Airbus ondergebracht wordt, zo meldt Reuters op basis van bronnen.

Deal

De airline zou al maanden met zowel Boeing als Airbus aan het onderhandelen zijn voor het plaatsen van een bestelling van widebody-vliegtuigen. De keuze zou gemaakt moeten worden tussen de Airbus A350 en de Boeing 787 Dreamliner. Ook zou Saudi Arabian Airlines een order willen plaatsen voor toestellen uit de A320-familie. Zowel de Europese vliegtuigbouwer als de Saudische luchtvaartmaatschappij wilden geen commentaar geven.

Paris Air Show

Over enkele dagen zal de Paris Air Show losbarsten, waar de ene bestelling na de andere bekendgemaakt zal worden. Volgens bronnen uit de luchtvaartindustrie zouden Boeing en Airbus beide orders binnenslepen met een waarde van meer dan 10 miljard dollar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button